pers - Alkmaars Weekblad - 981222

Vacuüm Cultuurnetwerk: berichten in de persAlkmaars Weekblad - 22-12-'98

Afscheid van Galerie 4 Art

ALKMAAR- 4-Art organiseert en presenteert in samenwerking met de 'Link Radiogroep' voor de derde keer een experimentele sessie in de ruimte op de eerste verdieping van het industriële monument aan de Kanaalkade 65. Tijdens de eerste sessie en de tweede sessie op respectievelijk 19 september en 14 november werd de galerieruimte van 4 Art gevuld met nooit gehoorde geluiden. Klanken en ritmes, komende van zowel elektrische als akoestische instrumenten en de menselijke stem, die - vanuit een vrije improvisatie van de individuele muzikant en/of tekstdichter - samenkomen tot fascinerende geluidslandschappen. Soms heftig, soms hard, soms ingetogen. Sfeerverkenningen. Gelardeerd met tekst. Met steeds meer deelnemers. Altijd eenmalig. Live.

Of zoals de 'Link radio-groep' het stelt: - een experimentele sessie, een bijeenkomst waarbij muzikanten, performers, dichters en publiek van harte worden uitgenodigd. - basisopzet: synthesizer, gitaar, sampler/sequencer, ritme-eenheid, stem en scratchdraaitafel. Het samenspel van klanken en de wisselwerking tekst/muziek zijn belangrijker dan soloprestaties. - Vanuit geluidslandschappen en tekstmateriaal wordt het experiment begonnen. Daarna kunnen de deelnemers in diverse combinaties samenspelen. - Er wordt gelet op de hoorbaarheid van zachtklinkende instrumenten en voldoende wendingen/nuances tijdens de voortgang van de sessie. Entree vrij. Zondagavond 27 december 3e kerstdag om 20.30 uur. Galerie 4 Art. Kanaalkade 65 Alkmaar.

Op woensdag 30 december moet het pand aan de Kanaalkade 65 ontruimd zijn. "Ruimte leeg, deur dicht. Deze avond is voor 4 Art de avond van afscheid. Het zal de laatste avond zijn dat 4 Art een openbare functie zal vervullen. 4 Art nodigt iedereen uit om op deze avond afscheid te nemen van deze prachtige ruimte. Het prachtige monument aan de Kanaalkade had - de komende 1-2 jaar en wellicht nog langer - open kunnen zijn en blijven voor kunst en cultuur. Het mocht niet zo zijn. Het 'recht' heeft gezegevierd", aldus galeriehouder J. van den Aakster.
Welkom

Vacuüm Cultuurnetwerk Alkmaar - 2017