pers Zob Heiloo-Castricum - 040229

Vacuüm Cultuurnetwerk: berichten in de persZondag 29 februari 2004 - Zondagochtendblad

Feestelijke open dag op zondag 29 februari

Poetry en variété op open dag hostel StayokayStayokay houdt open dag om te laten zien wat het hostel zoal te bieden heeft. (Foto Ronald Goedheer)

BAKKUM - De Stayokay hostel in Bakkum, Heereweg 84, houdt vandaag, zondag 29 februari tussen 13.00 en 17.00 uur een open dag. Wethouder Könst van de gemeente Castricum opent om 13.00 uur deze dag waarna tal van organisaties diverse sportieve en verrassende activiteiten aanbieden waar iedereen aan mee kan doen. En er is muziek en dichtkunst.

Van mountainbiken tot live muziek, bezoekers krijgen een indruk van het hostel en haar activiteiten. Zo is er een mountainbikecircuit, een drive-in-show, een dj-workshop, boogschieten, inline skaten, boswandelingen, steppen en live muziek. Nieuw dit jaar is de organisatie Fruitcompagnie. Deze presenteert zich met dichters, singer-songwriters en andere kleinschalige groepen, die op moderne wijze de geest in beweging brengen. Tussen 13.00 uur en 17.00 uur zijn de volgende gastoptredens aanwezig:
Fruitcompagnie: gedichten, liedwerk en experimentele geluiden, geïnspireerd door de Noord-Hollandse omgeving en de vele dames die daar wonen. Anja van Vliet: gedichten met als thema relatie onder begeleiding van gitaar. Friso Vonder: nieuw werk met speelse nederlandse teksten. Teer: gitaarduo met melancholische, poëtische muziek. Nico Kreuk: gedichten, legt in zijn werk de psyche van de mens bloot. Jacob Passander: maakt gedichten in lekkere aardse taal.

De beteuterde kleuter: singer/songwriters met humoristische songs over zeemeerminnen en gezochte mannen uit Alkmaar. Madelon: brengt stemmingsgevoelige poëzie. Wil Frayman: schrijver en dichter die tijdens zijn verblijf in Koningsbosch zijn eerste boek schreef. Tweetakt: brengen zang en harmonieën ontleend aan de jaren 60. Het geheel wordt gepresenteerd door Paul Hergaarden.

STAYOKAY
De dertig Stayokayhostels (vroeger jeugdherbergen) liggen verspreid door Nederland op vaak unieke locaties: midden in populaire steden, in of vlakbij fraaie natuurgebieden. De gebouwen zijn meestal bijzonder, variërend van een kasteel tot een oud jachthuis. De organisatie is aangesloten bij Hostelling International, een wereldwijde keten waarbij meer dan vierduizend hostels zijn aangesloten. De hostels bieden gastvrijheid aan groepen en individuele gasten in allerelei leeftijdscategorieën. Voor meer informatie kan het publiek terecht bij de Stayokay-informatieservice, telefoon 010 - 2646064 of op de website www.stayokay.com
Welkom

Vacuüm Cultuurnetwerk Alkmaar - 2017