pers Alkmaars Weekblad - 040519

Vacuüm Cultuurnetwerk: berichten in de pers



Alkmaars Weekblad - 19-5-2004

Alkmaarse gedichten in Kunst

ALKMAAR - Dichterskring Alkmaar bestaat twintig jaar. Het jubileum wordt gevierd met een officieel 'Jaar van het Alkmaarse Gedicht'. De eerste feestactiviteit: De avond van het Alkmaarse Gedicht. Zaterdag 22 mei staat Stichting De Kunst helemaal in het teken van poëzie. Op de Avond van het Alkmaarse gedicht komt de dichtkunst in aanraking met toneel en muziek. Dichter Simon Vinkenoog draagt gedichten voor, net als leden van de dichterskring. Gitarist Aleksander Pantelic speelt een aantal muziekstukken.
De theatergroep 'Poëzie Theatraal' van Aukje van Huijzen speelt de eenakter 'Dr. Fals en het meisje', geschreven door Sjoerd van Berkel. Het stuk is geïnspireerd op Faust van Goethe, maar er komen situaties en personen uit de geschiedenis van Alkmaar in voor. Tijdens het Open Dichterspodium kunnen dichters uit hun werk voorlezen. De band 'Mr. Moon' speelt ter afsluiting instrumentale, vocale akoestische latin, jazz en popmuziek.
Verder zal in het Jaar van het Alkmaarse Gedicht nog een poëziebundel worden uitgegeven, er volgen poëziemiddagen in Cantina Architectura en poëziepresentaties tijdens de Open Monumentendag. De Avond van het Alkmaarse gedicht begint om 19.45u in Stichting de Kunst, Achter de Vest 5. De entree bedraagt 2,50 Euro, kinderen gratis. Dichters die zich willen aanmelden voor het Open Dichterspodium kunnen zich opgeven bij A. Bekker, tel. 5150897




Welkom

Vacuüm Cultuurnetwerk Alkmaar - 2017